Bits and Bees, een Imkerspel voor vermaak en educatie.

 Speel het mee, het kastkaarten imkerspel, kwartet of memorie.     

Beschrijving, en spelregels van het spel vindt u hier!

Omschrijving van het imkerspel:

Het spel is een traditioneel bordspel. Het wordt gespeeld op een veld met een formaat van A1. Het is een mix van Ganzeborden, Mens erger je niet e.d.

Indien belangstelling? laat het dan weten!

De overige spelattributen moet als huisvlijt zelf worden gemaakt, resp. uitgeprint of afgedrukt. Ook kan het speelveldpapier zelfs als kleurplaat (indien zwart/wit) gebruikt worden voor de (klein)kinderen!

Het veld heeft ruim honderd vakjes in raatmodel.

De meeste vakjes hebben een verwijzing naar een taak, een functie of een gebeurtenis in de bijenvolken of het werk van de imker.

Bij groene tekst vakjes wordt verwezen naar de "kastkaarten" met vragen. Deze kastkaarten kunnen bewaard worden in de kastkaartenkast die zelf in elkaar gezet kan worden.Op de kastkaarten staan vragen mbt bijen en imkeren. 

Het spel heeft dus een gecombineerd leer en spe(e)lfunctie om spelenderwijs wetenswaardigheden en kennis van het imkeren op te doen.

Alle speelattributen zijn via deze webstee www.bitsandbees.nl te vinden.

Een onderhoudend spel met veel zelf doenerij, echt iets voor imkers en zijn/haar verwanten, en bij verenigingsavonden of bij scholen en infoavonden.

De vragen worden nog steeds verder uitgebreid. Inmiddels bijna 150 stuks. Heeft u zelf leuke vragen met bijbehorend antwoord geef dit dan door. Zo kan het spel ook een beetje van ons allemaal worden.

Indien belangstelling om als sponsor op te treden, of weet u een bedrijf die hiervoor in aanmerking zou kunnen komen laat het dan weten.

Er zijn inmiddels al imkerspelen door scholen in gebruik! 

Vragenkaartjes kunnen ook worden gebruikt zonder het bordspel, bv bij een quiz tijdens een avond van de vereniging!

De spelen zijn op dit moment niet (meer ??) in papieren uitvoering verkrijgbaar!

Een probleem met het spel of download van de attributen??? Geef het dan door!! 

Het speelveld, de eenvoudigste uitvoering van het imkerspel is zwart/wit met diverse plaatjes en foto's. Een ideale plaat, ook als teken- en kleurplaat te gebruiken voor de (klein)kinderen!.

Het bord/tafelspel nu nog in zwart/wit, indien belangstelling in kleur!

De kastkaarten, Hier te vinden! Uitprinten, op stevig papier, uitsnijden of knippen en in de kastkaartenkast doen. vragen A 1 - 100 en vragen B 1 - 100 of om zelf in te vullen!

Iedereen wordt hierbij uitgenodigd om zelf ook een aantal vragen met antwoorden samen te stellen. Een lege pagina vindt u hier om eventueel zelf vragen te maken. Stuur een vraag op met drie antwoorden daarbij. Hoe meer, hoe beter en leuker. De vragen zijn eveneens op andere inventieve manieren te gebruiken!

De antwoorden, kunt u hier vinden en uitprinten, deze heeft u natuurlijk nodig om het spel te blijven spelen.

De kastkaartenkast, een pdf format, uitprinten op wat steviger karton, eventueel kleuren of schilderen en u heeft een eigen kast, in elkaar zetten en de kaarten hierin doen.

De dobbelsteen? Geen nood, deze vindt je hier als bouwpakket.

De fiches? Deze zijn als bouwpakket in de vorm van enkele bijenbehuizingen beschikbaar, zelf uit knippen, kleuren en gebruiken.  Nu beschikbaar: Fruitteeltkast, Spaarkast, KorfkastWBC tuinkast, Gravenhorsterboogkorf.

Kwartetspel, het kwartetspel bestaat uit 12 onderdelen dus 48 kaarten,met onderwerpen zoals honing, dracht, bijproducten, imkergereedschappen e.d., allen voorzien van een bijbehorende foto.

 

Memoriespel Het memoriespel bestaat uit 100 kaartjes met hierop een selectie van bijenspreuken en gezegdes, en een serie met bijenbehuizingen, deze bevinden zich in een doosje in de vorm van een bijenkast. 

Spreekwoorden en gezegdes, een heleboel! Nu gaan kijken en rap een beetje!    

Kijk ook eens bij bijenbehuizingen,

zoveel BIJelkaar vindt je nergens!      

Informatie of aanvullingen??: 

Stuur een Beemeel!