Honing een Goddelijk product.

Over honing zijn bibliotheken vol geschreven, boeken, publicaties, onderzoeken en rapporten vol.

Dat gaan wij hier niet over doen.

Het zal dus een greep zijn uit diverse voorbeelden en praktijkgegevens van de webbeheerder die sinds 2007 keurmeester is voor het keuren van Bijenproducten waar o.a. honing een onderdeel van is.

Maar ook Pollen (stuifmeel), Was, en Mede hier deel van uitmaken.

Met het organiseren van enkele workshops Mede maken, Honinganalyse, Bijenwas, en pollen-onderzoek/cursus tracht de webbeheerder meer bekendheid te geven aan deze BIjzondere producten van onze bijtjes.

enkele links zijn:

Honingcursusboek: Cursus boek Honingkunde

Keuringsprotocollen; Handboek keuring van bijenproducten

Handboek voor keurmeesters: Handboek keuring en etikettering

Het ijken van de refractometer: Omschrijving voor het ijken van een Honingrefractometer